Hafıza Teknikleri ile Kolay ve Kalıcı Öğrenme
Kolay ve kalıcı öğrenme için hafıza teknikleri kursumuza katılın. Hafıza teknikleri eğitimi video dersler (ofline eğitimler) uzaktan eğitim şeklinde ve belli dönemlerde yüze yüze eğitimler şeklinde yapılmaktadır. Hafıza teknikleri kursu sonunda e-Devlet onaylı sertifika alabilirsiniz. Bu eğitimde insan beyninin ne kadar güçlü ve muazzam olduğunu göreceksininz. Algı, dikkat ve konsantrasyon artacak.
Hafısa Teknikleri Eğitimi Ön Kayıt Formu
Hafızayı Güçlendirmek İçin Neler Yapılmalıdır?
İnsan kelimesinin nisyan yani unutma kelimesinden türediğinden bahsedilmektedir. Unutma insana, yaşadığı kötü şeyleri unutması ve hayatına devam edebilmesi için verilmiştir. Fakat unutmaması gereken bilgileri unutması insan için büyük bir probleme dönüşür. Kursumuzda, hızlı okuma ve yabancı dil kurslarının yanı sıra hafıza teknikleri kursu da verilmektedir. İnsan beyni işlerlik kazandığında daha da güçlenmektedir. Hızlı okumada olduğu gibi hafızayı güçlendirmek için egzersizlere ve eğitime ihtiyaç vardır. Hafızamızı daha etkin kullanarak unutkanlık sorununu en aza indirgemek ve hatta bazıları için kökünden çözümlemek mümkün olmaktadır. Kursumuz, hafıza teknikleri eğitimleriyle kişinin;
- Bilgiyi saklayamama ve unutma
- Gerektiğinde bilgiyi hatırlayamama
- Ezberleyememe problemlerine çözüm bulmayı sağlar.
Hafıza Teknikleri Eğitimin Kazandırdıkları
Unutmanın çeşitli nedenleri olmaktadır. Beyinle ilgili ciddi rahatsızlıkların dışındaki unutkanlıklar hafıza teknikleri eğitimi eğitimlerimiz ile çözümlenebilmektedir. Eğitimlerimiz neticesinde;
- Bilgiler daha net ve daha kalıcı bir şekilde hafızaya yerleştirilir
- Daha kolay öğrenilir ve uzun süre unutulmaz
- Duyusal, görsel ve sayısal bellek geliştirilir
- Beynin ve belleğin nasıl çalıştığı, çalışma sisteminin nasıl etkin bir şekilde kullanılabileceği öğrenilir
- Sol ve sağ beyin yarım kürlerinin dengeli kullanılması öğrenilir
- Zihni kullanma kapasitesi artırılır
- Etkin öğrenme metodu ile sınava hazırlanan öğrencilerin verimliliği artırılır
- Öğrencilerin kendine olan güvenleri ve sınavlardaki başarıları artar
- İstenilen her bilgi daha kısa sürede çağrılır
Hafıza Teknikleri Kursu Kimlere Hitap Eder
İnsan, vücudunu ne kadar iyi tanırsa bedeni o kadar sağlıklı olur ve daha verimli çalışır. Beynin nasıl çalıştığı, Ankara‘ daki hafıza teknikleri kursu ile öğrenilir. Hafıza teknikleri, kalıcı öğrenme için belleğin gücünden yararlanmaya imkan tanımaktadır. Sağ ve sol beynin işlevlerini, çağrışım sistemini ve hafıza güçlendirme kullanmak isteyen herkese kursumuz hitap etmektedir. Kurumsal şirket çalışanları, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, eğitimciler ve danışmanlar, insan kaynakları çalışanları gibi beyninin hafıza kısmını daha yoğun kullanan herkes kursumuzdan istifade edebilir. Kursumuzda kullandığımız ilişkilendirme metodu ve sıralı bağlama metodu ile fonetik hafıza alfabesi ile isimlerin ve rakamların belleğe kaydedilmesi mümkün olmaktadır. Kullandığımız teknikler işitsel ve görsel hafızayı kuvvetlendirmektedir.
Hafıza Geliştirme Teknikleri
Hafızanın diğer adı psikoloji ilminde bellek olarak geçmektedir. Bellek veya hafıza, bilgiyi alıp, işleyip beynin yapısına uygun şekilde saklama ve gerektiğinde kullanabilme kabiliyetidir. İnsan belleği, hafıza teknikleri geliştirilebilir. İnsan beynini, sınırları bilinmeyen bir depolama alanı olduğundan geliştirmek mümkündür. Çocukların hafızaları yetişkinlere oranla daha hızlı ve etkin şekilde geliştirilir. Hafızanın geliştirilmesi, depolama alanın büyütülmesi değildir. Depolama yeteneğinin geliştirilmesidir. Bilgileri depolama ve ihtiyaç olduğunda geriye çağırma için hafıza geliştirme tekniklerini öğrenmek ve uygulamak gerekir.
İnsan, edindiği, gördüğü ve öğrendiği bilgileri beyninde bir yerlerde saklar. İnsan bebekliğinden itibaren o kadar çok şey öğrenir ki. Öğrendiği her şeyi anında hatırlayamamasının nedeni geri çağırmakta zorlanmasıdır. Hafıza teknikleri, bilgileri geri çağırmayı öğretir. Teknikler edinildiğinde geri bilgileri geri çağırmak problem olmaktan çıkar. Hafıza tekniklerinin iki aşaması vardır;
- Beynin sağlıklı çalışabilmesinin sağlanması
- Beynin maksimum seviyede kullanılmasını sağlayacak tekniklerin bilinmesi
Beynin Muhteşem Çalışmasını Sağlayan Faktörler Nelerdir?
Günümüzde bilgi akışı oldukça hızlıdır. Bu hıza yetişebilmek için beynimizin alt yapısını geliştirmemiz şarttır. Beynin muhteşem çalışmasını sağlayacak olan 4 tane faktör vardır. Bunlar;
- Sağlıklı beslenme zihni maksimum seviyede kullanmanın ilk ve en önemli faktörüdür. Ceviz, havuç, pekmez, kuru baklagiller gibi sağlıklı besinler yerine tuzlu, yağlı besinler tüketmek beynin en büyük düşmanıdır. Omega 3 ise hafızayı kuvvetlendiren en önemli takviye gıdasıdır.
- Televizyonda, sosyal medyada ve internette izlenen görüntüler hafızaya zarar vermektedir. 2 saatlik görüntünün verdiği zarar bir hafta yapılacak zihin egzersizleri ile ancak telafi edilebilir. Hafızayı en fazla etkileyen görüntüler; cinsellik, korku ve şiddet içerenlerdir.
- Hafızayı etkileyen bir diğer faktör ise uykudur. Normal zihinsel faaliyetlere sahip olan bir kişinin günde ortalama 6 saat uyuması gerekir. Güneş doğmadan önce kalkmak, hafızayı kuvvetlendiren çok önemli bir husustur. Doğanın güneşle uyandığı göz önünce bulundurulsa, güneşin doğumuyla yayılan enerjiden istifade etmek hafızaya iyi gelecektir. Erken kalkmanın faydasını görebilmek için ortalama 25 gün aksatmadan erken kalkılmalıdır.
- Beynin muhteşem çalışmasını etkileyen son faktör spor yapmaktır. Kan akışının sporla düzenlenmesi, hafızayı olumlu etkileyecektir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturunca hareket edilmelidir.
Hafıza Geliştirme Teknikleri Nelerdir? Nasıl Kullanılmalıdır?
Beynin çalışması için gerekli faktörler yerine getirilmesinden sonraki aşamada hafıza teknikleri gündeme gelmektedir. 5 tane hafıza tekniklerini uygulayan kişilerin bilgileri daha kolay hatırladıkları görülmüştür. Hafıza geliştirmenin 5 tekniği;
Olumlu tutum sergilemek;
Hafızanın iyi olduğunu ve her bilgiyi kolayca öğreneceğinize sdair kendinize telkin vermenizdir.
Odaklanma bozukluğu yaşamamak;
Birkaç işle aynı anda meşgul olanlar, bilgileri hatırlamada zorlanır. Odaklanmayı etkileyen unsurlar önem vermek ve sevmektir. Kişi önem verdiği ve sevdiği konulara daha çok odaklanır ve daha çabuk öğrenir.
Tekrar etmek;
Beyin 2 gün sonrasında öğrendiği bilgiyi unuttuğunu düşünür. Bundan dolayı teyit etmek gerekir. 45 saat içinde edinilen bilgi tekrar edilirse bilgi daha iyi yerleşir. Tekrarların haftada 1, ayda 1 olarak azaltılarak tekrar edilmesi hatırlamayı ve bilginin kalıcılığını artırır.
Not almak;
Beynin sağ ve sol taraflarını birlikte kullanmak çok önemlidir. Sağ taraf görsel, sol taraf ise rasyonel etkileşimdir. Eğitim sistemleri genellikle sol tarafa yöneliktir. Sağ tarafın da öğrenmeye dahil edilmesiyle daha iyi hatırlama sağlanır. Not alırken renkli yazmak, çok büyük veya çok küçük yazmak, farklı yerlere yazmak etkisini artırır. Odaklanmayı sağlamak için bazı kişilerde müzik etkili olabilir. Müzik sözlü değil sözsüz sadece enstrümantal veya klasik müzik olması odaklanmayı sağlayabilir. Her bireyde müzik aynı etkiyi göstermeyebilir.