Anlayarak Hızlı Okuma Kursu
Özel ders olarak da alınabilir
Online ortaokul hızlı okuma kursu: 4 haftada 24 canlı ders, en fazla 8 kişilik grup. Okuma hızı ve anlama birlikte ölçülür; 1 yıl dijital program erişimi dahil.
5. sınıfa geçen çocuk bir anda daha uzun metinler, daha fazla ders ve daha çok soru ile karşılaşır. Bu online kursta öğrenci evden, canlı ve küçük bir grupla hem okuma hızını hem de okuduğunu anlama düzeyini geliştirir. Başta ve sonda yapılan ölçümlerle gelişimini kendi gözüyle görür.
Yusuf 6. sınıfta. Fen kitabındaki bir konuyu okumak ona 40 dakika sürüyor ve sonunda "Ne okudum ben?" diye soruyor. Türkçe denemesinde paragraf sorularına geldiğinde süre bitmiş oluyor. Annesi her akşam aynı cümleyi kuruyor: "Çok çalışıyor ama verim alamıyoruz." (Bu örnek, sık karşılaştığımız bir durumu anlatmak için kurgulandı.)
Sorun çoğu zaman çalışma süresi değil, okuma biçimidir. İlkokulda öğrenilen kelime kelime okuma, ortaokulun uzun metinlerinde hem yavaş kalır hem de dikkati dağıtır. Göz bir satırda beş altı kez durur, zihin cümlenin başını unutur. Hızlı okuma eğitimi bu alışkanlığı değiştirir: Göz kelime gruplarını birlikte görür, zihin metnin ana fikrine odaklanır.
Kursun temel alıştırmalarından biri, aynı metni üç kez, her seferinde daha kısa sürede okumaktır. Öğrenci her okumadan sonra metni kendi cümleleriyle anlatır.
Kursun başında ve sonunda iki şey birlikte ölçülür: dakikada kaç kelime okunduğu ve okunanın ne kadarının anlaşıldığı. Bu ikisinin çarpımı etkili okuma hızını verir.
Bu yüzden kursta hedef "daha hızlı" değil, "daha hızlı ve en az aynı anlama düzeyinde" okumaktır. Örnekteki sayılar yalnızca hesabı göstermek içindir. Her öğrencinin başlangıç değeri ve ilerlemesi farklıdır ve final ölçümü bu başlangıca göre değerlendirilir.
Online kursun yüz yüze kurstan farkını merak ediyorsanız online hızlı okuma kursu işe yarar mı yazımıza göz atabilirsiniz.
Kaç günde sonuç alınacağını merak ediyorsanız hızlı okuma öğrenme süreci kaç gün sürer yazımızı okuyabilirsiniz. Tüm hızlı okuma programlarımız hızlı okuma sayfamızda.
Grup en fazla 8 kişi olduğu ve kameralar açık olduğu için eğitmen her öğrencinin okumasını ve anlatımını tek tek takip edebiliyor. Ölçümler, metinler ve alıştırmalar yüz yüze kursla aynı.
Kurs 5–8. sınıf öğrencileri için. Gruplar yakın sınıf düzeylerine göre oluşturuluyor. LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için ayrıca LGS Hızlı Okuma ve Paragraf Kursu'nu öneriyoruz.
Canlı derslerin kayıtlarına erişim sağlanıyor; öğrenci kaçırdığı dersi sonradan izleyebiliyor. Dersler arasında dijital programdaki alıştırmalarla da çalışmaya devam ediyor.
Bilişsel Hızlı Okuma dijital programında göz, dikkat, hafıza ve odaklanma alıştırmaları ile hızlı okuma çalışmaları bulunuyor. Kursa katılan öğrencilere 1 yıllık erişim veriliyor.
Kamerası olan bir bilgisayar ya da tablet, kulaklık ve sessiz bir oda yeterli. Ders bağlantısı kayıttan sonra size iletiliyor.
Özel ders olarak da alınabilir
Özel ders olarak da alınabilir
Özel ders olarak da alınabilir